Disleksi İçin Haritadan  Konum Bulma Oyunu

Haritadan konum bulma oyunu

Disleksi ne kadar halk arasında yaygın olarak bilinmese de çoğumuzun yaşantısında vardır. Disleksi, bireyde okuma, yazma, heceleme bazen de matematik işlemlerinde zorluk çekmeye neden olur. Halk arasında öğrenme güçlüğü olarak da bilinmektedir. Disleksi yüzünden öğrenme zorluğu çeken çocuklar ve yetişkinler için birçok etkinlik ve oyunlar geliştirilmiştir. Haritadan konum bulma oyunu bunlardan birisidir. Bunun gibi eğlenceli birçok disleksi oyunu mevcuttur. 

Disleksi için tasarlanan eğitim araçlar bireylerin zorlandıkları alanlarda yardımcı olmaktadır. Çocuklar için haritadan konum bulma oyunu disleksili bireyler için öğrenmenin eğlenceli bir yoludur. Bunun gibi oyunlar yön ve konum bulmada güçlük çekenler için oldukça faydalıdır. Birey bu tür oyunları oynayarak harita üzerinde yerini belirtmeyi ve yön bulmayı öğrenmeye başlayacaktır. 

Haritadan Konum Bulma Oyunu Ne İşe Yarar? 

Disleksili bireyler için sunulan haritada konum ve yön bulma oyunu çocukların yön bulma konusunda pratik yapmasını sağlamaktadır. Disleksili çocuk haritadan konum bulma oyunu oynayarak konum becerilerini geliştirilebilmaktedir. Çocuk oyunda haritada bulunan yollar ve binalar ile etkileşime girer. Bu sayede birey yer, yön kavramlarını geliştirmiş olur. Oyunda bulunan görev kartları ile çocuğun doğru konuma gitmesi istenmektedir. Böylelikle yön bulma konusunda alıştırma yapmış olur. 

Konum bulma oyununun bir diğer türünde ise, bireyin dünya üzerinde rastgele verilen yerin tahmin edilmesini içermektedir. Bir diğer adı harita test oyunları olan bu oyun bireyin dünya üzerinde konumları keşfetmesini sağlamaktadır. Disleksili bireyin ilk aşamada bu oyunu oynaması tavsiye edilmemektedir. Ancak birey kendini geliştirdiği takdirde bu oyunu oynayarak kendini daha da geliştirebilir. 

Farklı Konum Bulma Oyunları 

Haritada konum bulma oyunu gibi farklı türde birçok oyun bulunmaktadır. Öğretmenler ve ebeveynlerin tercih edebileceği farklı konum bulma oyunları mevcuttur. Masa oyunları türünde yer alan harita odaklı bu oyunlar ile disleksili bireyler konum ve yön bulma konusunda kendini geliştirebilirler. 

Öğrenme güçlüğü olan bireylerin coğrafi bilgilerini geliştirmek ve yön bulma etkinliklerini arttırmanın yanı sıra disleksili bireyin özgüvenin artmasını da sağlar. Bu oyunlar disleksi ile mücadele eden bireyler için kullanılabilir değerli materyallerdir. 

Eğitim İçin Öneriler

Haritadan konum bulma oyununa benzer birçok etkinliğe ulaşmak için tıklayınız.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir