Disleksi Merkezi

Disleksi merkezi

Disleksi, bireyin zekasını ve öğrenme çabasını yansıtmamaktadır. Bu nedenle öğrenme çabasında olan bireyler için disleksi merkezi bulunmaktadır. Disleksinin vermiş olduğu zorluklara rağmen bu merkezler sayesinde birey hayatında yeni başarılar elde edebilmektedir. Disleksi için erken teşhis konulan bireyler en yakın disleksi merkezlerine giderek kendisini geliştirebilmektedir. 

Disleksi merkezleri, dünyanın her bölgesinde bulunduğu gibi ülkemizde de her şehirde ve her noktada bulunmaktadır. Bu merkezler sadece disleksili bireylere değil bu bireylerin ailelelerine de destek olmaktadır. Disleksi merkezi, bünyesinde hazırlamış ve uzmanlar tarafından onaylanmış etkinlikler ve özel eğitimler ile disleksisi olan kişilere hayatlarının daha kolay geçmesini sağlamaktadır. 

Disleksi Merkezlerinde Nasıl Teste Girilir? 

Bu merkezlerin sunmuş olduğu en önemli hizmetlerinden birisi disleksi testidir. Bu teste sadece çocuklar değil her yaştan birey girebilmektedir. Dislekside erken teşhis bireyin eğitime daha hızlı başlamasını sağlamaktadır. Bunun dışında disleksi merkezi birçok programlar sunmaktadır. Bunlar :

  • Kanıta dayalı ve fonemik farkındalık, 
  • Ses bilgisi, 
  • Akıcılık,
  • Kelime bilgisi, 
  • Anlama stratejileri. 

Merkezler aracılığı ile verilen bu programlar kişiye özel olarak hazırlanmaktadır. Bireye mümkün olduğunca en hızlı ve en fazla şekilde fayda sağlamayı hedefleyecek şekilde tasarlanmaktadır. Bunun yanı sıra disleksi merkezleri sadece disleksi bulunan kişilere değil disleksili bir çocuğa sahip ailelere de çeşitli eğitim programları sunmaktadır. 

Disleski Merkezleri Ne İşe Yarar? 

Disleski merkezlerinde düzenli olarak oturumlar bulunmaktadır. Bu oturumlar hem disleksili bireye hem de aileye disleksi üzerine gereken bilgileri vermek ve desteklemek için yapılmaktadır. Disleksi hakkında yeterli bilgiye sahip olmak ve destek programlarının verimliliği için bu oturumlar önemlidir. 

Disleksi merkezleri günümüz teknolojisini de kullanmaktadır. Teknolojinin vermiş olduğu yazılımlar ile metinleri konuşmaya, konuşmayı metne dönüştürme gibi işlemleri yerine getirmektedir. Aynı zamanda disleksi merkezleri öğrenme çabası içinde olan disleksili bireylerin çeşitli metotlar ile yardımcı olmaktadır. Bu sayede birey yapmakta zorluk çektiği işlevleri daha kolay bir şekilde yapmaya başlamaktadır. Disleksi merkezleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için size en yakın disleksi merkezine uğrayabilirsiniz. 

Eğitim İçin Öneriler

Disleksili bireyler için eğitim son derece önemlidir. Bu nedenle web sitemizde yer alan dijital ürünler, eğitimler ve kitaplar üzerinden çeşitli etkinliklere ulaşarak Disleksi tedavisinde önemli adımlar atabilirsiniz. Eğitim içeriklerimize ulaşmak için linke tıklayınız.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir