Disleksi Tedavisi

disleksi tedavisi

Disleksi tedavisi için arayış yapan ailelere söylenebilecek en önemli şey; disleksi hastalık olarak bilinse de aslında bir hastalık değil. Çeşitli eğitimler bu sorunu çözer. Disleksi için olarak genellikle eğitimleri tercih etmektedir. Eğer birey eğitim konusunda zorluk çekiyor ise özel okullara gönderilmelidir. Özel okullarda normal okullardan farklı olarak disleksi terapileri yapılmaktadır. Ayrıca burada eğitimler disleksi alanında uzman kişiler tarafından verilmektedir.

Disleksi tedavisi ilaç ile olmamaktadır. Ancak psikiyatrik uzmanların önerdiği ilaçlar kullanılır. Bazı disleksi hastalarında dikkat eksikliği eşlik eder. Bu nedenle dikkat eksikliği için ilaçlar kullanılır. Her bireyde disleksi şiddeti farklıdır. Bu nedenle her bireye uygulanacak eğitimler ve seanslar farklılık gösterir. Bazı bireylere daha az süre seanslar uygulanırken bazılarına uzun seanslar uygulanmaktadır.

Yetişkinlerde Disleksi Tedavisi

Bu rahatlığa sahip olan birey yaşam boyunca etkisini görecektir. Ancak disleski tedavisi ile yaşanan zorluklar en aza indirir. Net bir tedavisi olmasa da yetişkinlerde çeşitli terapiler ile tedavisi yapılmaktadır. Terapilerde uzmanlar kişiye özel eğitimler verir. Yetişkin birey hayatını kolaylaştıracak eğitimleri alarak öğrenmeyi kolaylaştırır. Yetişkinlere yönelik tedavi uzman psikiyatrik ekipler tarafından hazırlamaktadır.

Yetişkinlerde terapiler kişiye farklıdır. Her bireyin seansları ve eğitimleri farklıdır. Tedavi sürecinde bireyin ailesine de büyük iş düşmektedir. Aile bireye farklı gözle bakmadan destek olmalıdır. Düzenli olarak yapılan eğitimler ile olumlu sonuçlar alınmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda özel eğitimler disleksi tedavisinde yüksek oranda fayda sağlamaktadır.

Çocuklarda Disleksi Tedavisi

Disleksi hemen hemen her bireyde okuma çağında belirginlik göstermektedir. Çocuk ilkokula geldiğinde kesin olarak disleksi rahatsızlığı olup olmadığı belli olur. Çocuk okuma ve yazmada eksik hissettiğinin farkında, ancak çevresi tarafından fark edilmeyi bekler . Öğretmeni veya ailesi tarafından fark edilen çocuk için uzman eşliğinde disleksi tedavisi uygulanır.

Disleksili çocuklar çevresi ile sağlıklı bağ kuramaz. Okuma ve yazma etkinliklerinde dışlandığını düşünür. Dışlanma duygusu oluşan bu çocukların genelinde okuldan korkma da görür. Eğitim alınmadığı takdirde çocukta dikkat bozukluğu da meydana gelir. Bu nedenle çocuk normal okulun dışında özel okulda eğitimlere katılmalıdır.

Eğitim Önerileri

Yazma becerilerini geliştirmek için tercih edilen eğitim ürünlerimize web sitemizden ulaşın. Bu ürünleri sizler için sıraladık;

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir