etkileşimli kitap okuma

Etkileşimli Kitap Okuma: Okumayı Eğlenceli Hale Getirmek

Etkileşimli kitap okuma, çocukların kitapla aktif olarak etkileşim kurmasını sağlayan bir okuma yöntemidir. Bu yöntemde çocuklar sadece okuyucu değil aynı zamanda hikayenin bir parçası olurlar. Ayrıca çocukların okuma becerilerini geliştirmelerine, dil becerilerini zenginleştirmelerine ve hayal güçlerini kullanmalarına…

Read more

ERKEN OKURYAZARLIK

Okul öncesi dönemde, çocukların erken okuryazarlık becerilerini desteklemek çok önemlidir. Bu konuda desteklenen çocuklar, okuma yazmayı kolay öğrendiği gibi ilerleyen süreçte akademik başarı da elde ederler. Tüm sosyal yaşamı ve…

Read more
disleksi nedir

Disleksi Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Disleksi; okuma, yazma ve anlama becerilerinde meydana gelen bir öğrenme güçlüğü ve bozukluğu şeklinde ifade edilmektedir. Disleksi Nedir, Ne Demek? Kelimeleri meydana getiren seslerin ve simgelerin beyin tarafından algılanmasında yaşanan…

Read more
disleksi nedir

Disleksi Nedir?

İnsan sayısının artması ile birlikte tanı alanların sayısı da artmıştır. Günümüzde sıkça rastlanan tanılardan biriside dileksidir. Peki disleksi nedir? Disleksi zeka geriliği olmayan kişilerde görülmektedir. Bunun sebebi beynin bazı fonksiyonları yerine…

Read more
disleksi öğrenme güçlüğü

Disleksi Öğrenme Güçlüğü

Halk arasında disleksi öğrenme güçlüğü olarak bilinen durum genellikle çocuklarda görülmektedir. Nadir olarak görüldüğü bilinse de araştırmalarda dünyanın %15’i bu tanıya sahiptir. Eğitim almadığı takdirde birey yaşamı boynunca bununla yaşamak zorundadır. Yaşam…

Read more
disleksi testi

Disleksi Testi

Eğer birey disleski belirtisi gösteriyorsa disleksi testi yapılmaktadır. Bu test her yaş grubu için farklıdır. Test ile sadece dil becerileri değil sosyal becerilerde tespit edilmektedir. Sorulardan oluşan testin cevabı genellikle “Evet” ve…

Read more
Öğrenme Bozukluğunu Anlamak

Disleksi: Öğrenme Bozukluğunu Anlamak

Öğrenme bozukluğunu anlamak için ilk olarak bunun ne anlama geldiğini bilmek gerekmektedir. Her insanın öğrenme yolculuğu eşsizdir; bazıları için bu yolculuk beklenmedik engellerle doludur. Disleksi, okuma, yazma ve heceleme becerilerini…

Read more
öğrenme güçlüğü

Öğrenme Güçlüğü

Öğrenme güçlüğü, bireylerin yeni bilgileri anlama, hatırlama ve kullanma yeteneklerini etkileyen nörolojik temelli bir durumdur. Bu durum, okuma, yazma, konuşma, dinleme ve matematik gibi temel akademik becerilerde zorluklara yol açabilmektedir.…

Read more
yazma becerileri

Yazma Becerileri

Yazma becerileri, hayatın her alanında gereken ve faydalı olan bir yetenektir. Bu beceriler, çocukların okul başarısını, yaratıcılığını, özgüvenini ve iletişim kurma becerisini arttırmaktadır. Aynı zamanda yazma becerisi, çocukların düşünce, duygu,…

Read more
erken okuryazarlık

Erken Okuryazarlık

Okul öncesi dönemde, çocukların erken okuryazarlık becerilerini desteklemek çok önemlidir. Bu konuda desteklenen çocuklar, okuma yazmayı kolay öğrendiği gibi ilerleyen süreçte akademik başarı da elde ederler. Tüm sosyal yaşamı ve eğitim hayatını…

Read more